HáziPatika.com

Megosztás


Egyre többen próbálnak nagyobb gondot fordítani a bőrápolásra, hogy minél tovább megőrizhessék fiatalos külsejüket. Csakhogy az erőfeszítések hiábavalók, ha közben a hétköznapi szokásainkkal károsítjuk a bőrünket - ráadásul úgy, hogy esetleg észre sem vesszük.

Kevesen tudják például, hogy mennyire kellene figyelni arra, hogy a különféle hajápolási termékek, például a hajformázók ne kerüljenek a bőrükre, mivel a bennük lévő szulfátok bőrirritációt, pattanásokat okozhatnak és eltömhetik a pórusokat - hívja fel a figyelmet a Brightside. Válasszunk szulfátmentes termékeket, és lakkozásnál figyeljünk rá, hogy a lakk ne kerüljön az arcunkra. Arra is érdemes figyelni, hogy ne használjunk túl sok bőrápolási terméket az arcunkra. 5-6 termék már bőven elég, ha az megfelel a bőrtípusunknak - a legfontosabbak az arctisztító, a hidratáló és a fényvédő, ebből a háromból már összeállítható egy alap bőrápolási rutin - írja a Házipatika.com.

A micellás vizet mossuk le, a dörzsölést kerüljük

Az arctisztítónk kiválasztásánál mindig ügyeljünk arra, hogy "nem komedogén" terméket válasszunk, és mindenképpen olyat, ami a bőrtípusunknak megfelelő. Aki rendszeresen sminkel, annak pedig nem elég a szimpla arctisztítás, mert a sminket és a fényvédőt csak dupla arctisztítással lehet megfelelően eltávolítani. Gyakori hiba az is, hogy valaki a micellás vizes áttörlés, lemosás után nem mos arcot vízzel, pedig a micellás vizet mindig le kell mosni, bármi is legyen a csomagolására írva.

Az arcunkra mindig használjunk külön törölközőt, mert csak így lehetünk benne, hogy nem kerül rá extra szennyeződés, ami megint csak gyorsabb öregedést eredményezhet. A bőr fiatalosságának megőrzéséhez ugyanis elsőrendű a bőr egészségének megőrzése. Sose dörzsöljük a bőrünket túl erősen, és soha ne mossuk se túl meleg, se túl hideg vízzel.

Az alvás közbeni póz is számít

Alvás közben is érdemes néhány dologra figyelni. A párnahuzatunkat minimum 4-5 naponta cseréljük, és lehetőleg szatén, vagy más könnyű anyagból legyen, ami nem gyűri meg a bőrt alvásközben, és nem mélyíti a ráncokat. A hason alvást próbáljuk kerülni, ha tehetjük, mert akik hason alszanak, azoknak gyakrabban alakulnak ki pattanások és mitesszerek az arcukon. Reggel se feledkezzünk meg az arcmosásról, de ilyenkor - hacsak nem találunk sminkmaradványokat az arcunkon - elég sima, langyos vízzel alaposan átöblíteni.