Magyarország | 2021. 03. 25. – 06:10 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A rendszeres gyümölcsfogyasztás nagyon fontos az egészségünk szempontjából. Ugyanakkor nem árt tudni, pláne, ha fogyni szeretnénk, hogy egyes gyümölcsök sok szénhidrátot tartalmaznak.

Banán

Nem véletlen, hogy ha energiadús gyümölcsöt keresünk, akkor a banán jut legelőször az eszünkbe. Egy közepes gyümölcsben 27 gramm szénhidrát található, ami nem kevés, viszont sok benne a rost és az olyan egészséges vitaminok és ásványi anyagok, mint a B6 vagy a kálium - írja a Házipatika.com.

Mazsola

A mazsola (és minden aszalt gyümölcs) igencsak bőséges szénhidrátforrás, egy kis csomagnyiban 34 gramm szénhidrát található. Ha sportolás, futás, túrázás közben extra energiára van szükségünk, akkor jól jöhetnek, nassoláshoz viszont kissé túlságosan kalóriadúsak, így érdemes velük mértékletesnek lenni.

Mangó

A trópusi gyümölcsök általában magas cukortartalmúak és sok bennük a szénhidrát, és ez alól a mangó sem kivétel. Egy csésze felkockázott gyümölcshúsban 28 gramm szénhidrát található. Ugyanakkor nagyon sok benne a C-vitamin, az A-vitamin és a B6-vitamin is, így ha alkalmanként megeszünk egyet-egyet, csak jót tehetünk magunknak.

Ananász

Egy csésze felkockázott ananász húsában 22 gramm szénhidrát található. Ez nem kevés, viszont ebben a finom gyümölcsben rengeteg C-vitamin és mangán is található, éppen ezért nagyon egészséges.

Alma

Talán sokan meglepődnek ezen, de egy közepes méretű almában 25 gramm szénhidrát található. Emellett viszont nagy mennyiségben van benne rost, antioxidáns és C-vitamin is, ezért nagyon jót tesz az immunrendszerünknek és az emésztésünknek is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés