Kárpátalja | 2021. 03. 25. – 07:38 |
Fotó: zk.gov.ua

Kárpátalján március 23-án a Rahói Kerületi Rendőrség munkatársai házkutatást tartottak egy kőrösmezői lakosnál, mivel a munkanélküli 25 éves férfi részt vett egy betörésben.

A bűncselekményben részt vevő személy lakóhelyén végzett házkutatás során a rendőrök

tizenegy kést és tizenöt késhez való alkatrészt találtak. 

A nyomozás során a rendőrség tárgyi bizonyítékokat talált, amelyek arra utalnak, hogy a gyanúsított részt vett egy másik bűncselekményben - a fegyverek illegális kezelésében.  

A nyomozók egy karabélyt, tíz töltényt, tizenegy házi készítésű kést és további tizenöt késhez való alkatrészeket találtak.  

A nyomozók szakértői vizsgálatra továbbították tárgyakat. 

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 263. cikkelye (illegális késkészítés) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak.

A cikkely szankciója három évig terjedő szabadságvesztést ír elő.  Az ügyben még tart a nyomozás – jelentette a Kárpátaljai Megyei Rendőrség sajtóosztálya.

Korábban hírt adtunk arról, hogy motorkerékpárt lopott egy tiszapéterfalvi fiatal. A bűnügyi rendőrök elfogtak egy korábban elítélt 19 éves tiszapéterfalvi lakost. A fiú motorkerékpárt lopott el egy magánudvarról.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy szándékosan gyújtotta fel falubelije autóját egy fiú Kárpátalján. Kárpátalján a Rahói Kerületi Rendőrség munkatársai azonosították azt az illetőt, aki Kőrösmezőn (Ясіня) szándékosan vagyont károsított.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés