Kárpátalja | 2021. 03. 25. – 08:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Március 23-án éjjel a rendőrséghez Munkácson egy szakiskola biztonsági őrétől érkezett bejelentés. A biztonsági őr elmondta, hogy  ismeretlen személyek hatoltak be a területre.

A helyszínre kiérkezett rendőrök észrevették a tolvajokat, akik megpróbáltak elmenekülni a helyszínről. A tisztviselőknek azonban sikerült kézre keríteniük a tetteseket.

Egy 22 éves zaporizzsjai és egy 21 éves kijevi lakos volt a tettes. 

Kiderült, hogy a tolvajok megrongálták a helyi szakiskola épületének fémrúdjait, szétszerelték az ablaküveget és behatoltak a helyiségbe, ahol ellopták a csaknem 20 ezer hrivnya értékű szoftveres vezérlést.  

Az egyiküket a rendőrök őrizetbe vették egy csomaggal, melyben az ellopott szoftver-vezérlő, és szerszámok voltak.  

A másik tolvaj megpróbált elmenekülni, és az őrizetbe vétele során egy gázsprayt vetett be a rendőrök ellen, ám mégsem sikerült elmenekülnie.  

Most mindkettőt ideiglenes őrizetbe helyezték.

A rendőrök meg vannak győződve arról, hogy még legalább két résztvevője van a bűncselekménynek. A nyomozók most keresik őket.  

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 185. (behatolással egyesített lopás) és 345. (rendőr ellen elkövetett erőszak) cikkelyek értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. Még folyik a nyomozás – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy teljes fegyverarzenált találtak egy férfinél Kárpátalján. Kárpátalján március 23-án a Rahói Kerületi Rendőrség munkatársai házkutatást tartottak egy kőrösmezői lakosnál, mivel a munkanélküli 25 éves férfi részt vett egy betörésben.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy elloptak egy mikrobuszt Nagyberegen. A rendőrök elfogták a tetteseket. Ellenük büntetőeljárás indul.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés