USA | 2021. 03. 25. – 12:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A Biden által irányított kormányzat több mint 86 millió dolláros összeget ítélt meg a bevándorlási hivatalnak, hogy hotelekben szállásolják el az országba illegálisan érkező migráns családokat.

Egy jelentés szerint februárban közel 19 ezer migráns családot „fogtak el” az ország délnyugati határán – olvashatjuk a Fox News amerikai hírportál honlapján, írja a Hirado.

A Biden-kormány 86,9 millió dolláros szerződést ítélt meg a bevándorlási hivatalnak

a határ közelében lévő szállodák szobáiért, és egyéb szükséges szállodai szolgáltatásokért.

A texasi székhelyű Endeavor nonprofit szervezet révén a szerződés 1239 ágyat és egyéb szükséges szolgáltatásokat biztosít a migránsok számára. A családok átfogó egészségügyi ellátást kapnak, beleértve a koronavírusteszt elvégzését is.

A határvédelmi iroda által közzétett adatok szerint februárban a januári adatokhoz képest több mint a kétszeresére nőtt az Amerikai Egyesült Államok délnyugati határán át érkező migránsok száma.

A határt átlépő migráns családok száma januárban körülbelül hétezer volt, szemben a februárival, amikor legalább 19 ezer családot számláltak meg.

Ezek mellett a délnyugati határon átkelő kíséret nélküli gyermekek és kiskorúak száma – ami januárban 5694 fő volt – februárra 9297-re emelkedett.

Az illegálisan beérkező migránsok számának hirtelen megugrása ügyében Donald Trump is felszólalt, a volt elnök Bident okolja a kialakult helyzetért – írják a Foy News hírportál cikkében.

Biden bevándorláspárti politikája körülbelül 11 millió, okmányokkal nem rendelkező bevándorlónak adna állampolgárságot.

A republikánusok Bident okolják a határon kialakult válságos helyzetért, miután a jelenleg regnáló elnök visszavonta a még Trump elnöksége idejéből származó bevándorlási korlátozásokat.

Donald Trump volt elnök közleményt adott ki, melyben utódját azzal vádolta, hogy a válság kezelésével „a nemzeti diadalt nemzeti katasztrófává változtatta”.

„Büszkén adtuk át a Biden-adminisztrációnak a történelem legbiztonságosabb határát” – áll a közleményben. „Csak annyit kellett volna tenniük, hogy ezt a zökkenőmentesen működő rendszert fenntartják. Ehelyett néhány hét leforgása alatt a Biden-adminisztráció egy országos diadalt országos katasztrófává változtatott.”

Trump szerint „Biden határválságának csak úgy lehet vége, ha beismeri a teljes kudarcot,

és elfogadja a rendkívül hatékony, bizonyított Trump által folytatott politikát”.

Ezek mellett a közleményben Trump sürgette Bident, hogy haladéktalanul fejezze be a falat, ami hetek alatt megtehető.

Trump szerint sosem kellett volna leállítaniuk a fal építését. Ezzel haláleseteket és emberi tragédiát okoznak – tette hozzá a volt elnök.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Joe Biden amerikai elnök nemrégiben az ABC amerikai televízióban egy kérdésre válaszolva gyilkosnak nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Biden első sajtótájékoztatóját március 25-én tartja, egyetlen elnök sem volt, aki hivatali ideje első 60 napjában ne állt volna az újságírók elé. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy új életre keltené a NATO-val való együttműködését az Egyesült Államok. A szövetség ugyanis döntő fontosságú időszak előtt áll a globális kihívások tekintetében.

Forrás


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!