Hirado.hu
| 2021. 03. 25. – 12:30 | USA |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Biden által irányított kormányzat több mint 86 millió dolláros összeget ítélt meg a bevándorlási hivatalnak, hogy hotelekben szállásolják el az országba illegálisan érkező migráns családokat.

Egy jelentés szerint februárban közel 19 ezer migráns családot „fogtak el” az ország délnyugati határán – olvashatjuk a Fox News amerikai hírportál honlapján, írja a Hirado.

A Biden-kormány 86,9 millió dolláros szerződést ítélt meg a bevándorlási hivatalnak

a határ közelében lévő szállodák szobáiért, és egyéb szükséges szállodai szolgáltatásokért.

A texasi székhelyű Endeavor nonprofit szervezet révén a szerződés 1239 ágyat és egyéb szükséges szolgáltatásokat biztosít a migránsok számára. A családok átfogó egészségügyi ellátást kapnak, beleértve a koronavírusteszt elvégzését is.

A határvédelmi iroda által közzétett adatok szerint februárban a januári adatokhoz képest több mint a kétszeresére nőtt az Amerikai Egyesült Államok délnyugati határán át érkező migránsok száma.

A határt átlépő migráns családok száma januárban körülbelül hétezer volt, szemben a februárival, amikor legalább 19 ezer családot számláltak meg.

Ezek mellett a délnyugati határon átkelő kíséret nélküli gyermekek és kiskorúak száma – ami januárban 5694 fő volt – februárra 9297-re emelkedett.

Az illegálisan beérkező migránsok számának hirtelen megugrása ügyében Donald Trump is felszólalt, a volt elnök Bident okolja a kialakult helyzetért – írják a Foy News hírportál cikkében.

Biden bevándorláspárti politikája körülbelül 11 millió, okmányokkal nem rendelkező bevándorlónak adna állampolgárságot.

A republikánusok Bident okolják a határon kialakult válságos helyzetért, miután a jelenleg regnáló elnök visszavonta a még Trump elnöksége idejéből származó bevándorlási korlátozásokat.

Donald Trump volt elnök közleményt adott ki, melyben utódját azzal vádolta, hogy a válság kezelésével „a nemzeti diadalt nemzeti katasztrófává változtatta”.

„Büszkén adtuk át a Biden-adminisztrációnak a történelem legbiztonságosabb határát” – áll a közleményben. „Csak annyit kellett volna tenniük, hogy ezt a zökkenőmentesen működő rendszert fenntartják. Ehelyett néhány hét leforgása alatt a Biden-adminisztráció egy országos diadalt országos katasztrófává változtatott.”

Trump szerint „Biden határválságának csak úgy lehet vége, ha beismeri a teljes kudarcot,

és elfogadja a rendkívül hatékony, bizonyított Trump által folytatott politikát”.

Ezek mellett a közleményben Trump sürgette Bident, hogy haladéktalanul fejezze be a falat, ami hetek alatt megtehető.

Trump szerint sosem kellett volna leállítaniuk a fal építését. Ezzel haláleseteket és emberi tragédiát okoznak – tette hozzá a volt elnök.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Joe Biden amerikai elnök nemrégiben az ABC amerikai televízióban egy kérdésre válaszolva gyilkosnak nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Biden első sajtótájékoztatóját március 25-én tartja, egyetlen elnök sem volt, aki hivatali ideje első 60 napjában ne állt volna az újságírók elé. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy új életre keltené a NATO-val való együttműködését az Egyesült Államok. A szövetség ugyanis döntő fontosságú időszak előtt áll a globális kihívások tekintetében.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!