Ukrajna | 2021. 03. 24. – 10:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Dmitro Kuleba, ukrán külügyminiszter a szlovák Tyžden kiadványnak adott interjújában megnevezte a donbászi konfliktus befejezésének feltételét.  

Elmondása szerint Ukrajna keleti részén a háború egy hét alatt befejeződhet

– írja az RBC Ukraina hírportál a külügyminisztérium sajtóosztálya nyomán. 

Kuleba hangsúlyozta, hogy Moszkva oldaláról a "zöld lámpa" nélkül lehetetlen a donbászi konfliktus megoldása.

"Ha Moszkva politikailag úgy dönt, hogy betartja saját ígéreteit - sokszor elmondták, hogy Donbásznak Ukrajna részének kell maradnia -, és úgy dönt, hogy kivonja csapatait, a konfliktus elég könnyen és gyorsan megoldható. Ha Oroszország vállalja ezt holnap, a konfliktus egy hét múlva véget ér" - mondta a miniszter.

Hozzátette: a kérdés az, mennyi időbe telik,

mire Oroszország beleegyezik a donbászi konfliktus befejezésébe.

"A csapatok kivonásának módszereit, a választások Moszkva részvétele nélküli lebonyolításának módszereit már régóta részletesen átgondolták. Ezért nem azt a kérdést kell feltennünk magunknak, hogy mennyi időbe telik a konfliktus befejezése, hanem azt, hogy mennyi idő alatt kényszerítjük Oroszországot arra, hogy beleegyezzen a befejezésbe" - magyarázta Kuleba.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna 5-10 év múlva az EU és a NATO tagjává akar válni. A miniszterelnök megjegyezte, hogy nem lát alapvető akadályokat az európai oldalról Ukrajna EU-tagságát illetően.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Oroszország megtámadhatja Ukrajnát a Krím vízhiánya miatt. Oroszország, mint megszálló állam felelős Krím-félszigeten kialakult vízhelyzetéért.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés