Magyarország | 2021. 03. 24. – 17:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Eddig csaknem 37 ezer doboz favipiravirt írtak fel a háziorvosok, amelyből 33 ezer dobozt már ki is adtak a gyógyszertárakban – közölte a koronavirus.gov.hu kedd este.

A kormányzati portálon felidézték, hogy tekintettel a koronavírus-járvány harmadik hullámában meredeken emelkedő fertőzöttek számára már a házorvosok is felírhatják a koronavírus-fertőzés kórházi kezelésében hatásosnak bizonyult favipiravir tablettát az otthonukban gyógyuló enyhe vagy középsúlyos tüneteket mutató betegek kezelésére - írja az MTI.

Ezzel is elősegítve a betegség könnyebb lefolyását

és csökkentve a kórházi kezelést igénylő betegek számát – tették hozzá.

A gyógyszer ingyenesen kiváltható. Jelenleg minden gyógyszertár részére, és rajtuk keresztül minden koronavírusos beteg részére - akinek a háziorvosa vagy a covid ambulancia orvosa javasolja - hozzáférhető a favipiravir.

A Hungaropharma minden Magyarországi gyógyszertár részére képes legalább napi egyszer kiszállítani a megrendeléseiket - emelték ki.

Magyarország favipiparir készletét a kínai és japán beszerzések mellett már a magyarországi gyártás is garantálja,

hisz már két hazai gyártó is gyárt favipiravir tartalmú gyógyszert: az Egis és a Meditop - írta a kormányzati oldal.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a koronavírus fertőzöttek száma 124 millió a világon. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Csehországban meghaladta a 25 ezret a koronavírus halálos áldozatainak a száma. Az újbóli megbetegedések száma az utóbbi időben gyorsan növekszik.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés