Oroszország | 2021. 03. 23. – 10:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Nincsenek kapcsolatok Moszkva és az Európai Unió között, Brüsszel egyoldalú lépéseivel megsemmisítette őket – jelentette ki kedden Pekingben Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután tárgyalt Vang Ji kínai kollégájával.

„Ha Európa ezeket a kapcsolatokat megszakította, egyszerűen megsemmisítve az összes mechanizmust,

amely éveken át jött létre - és partnereink csak egyes európai országok maradtak, amelyek azt akarják, hogy nemzeti érdekeik vezéreljék őket - akkor ez bizonyára objektíven ahhoz vezet, hogy kapcsolataink Kínával gyorsabban fejlődnek” – fogalmazott Lavrov, írja az MTI.

Az orosz külügyminiszter szerint Moszkvának nincsenek kapcsolatai az Európai Unióval, mint szervezettel,

a viszony teljes infrastruktúrája megsemmisült Brüsszel egyoldalú döntéseivel.

Az orosz külügyminiszter hozzátette, hogy ha az Európai Unió célszerűnek tartja majd felszámolni ezt az anomáliát az Oroszországhoz fűződő kapcsolatokban, Moszkva kész lesz erre az egyenjogúság és az érdekek egyensúlya alapján.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a kínai-orosz együttműködés elmélyítésére van szükség. Magas szintű kínai-orosz együttműködést sürgetett az "amerikai hegemóniával" szemben Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, aki kínai látogatása előtt nyilatkozott a kínai sajtónak videolinken keresztül.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajna 5-10 év múlva az EU és a NATO tagjává akar válni. A miniszterelnök megjegyezte, hogy nem lát alapvető akadályokat az európai oldalról Ukrajna EU-tagságát illetően.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés