Világ | 2021. 03. 23. – 15:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Jack Dorsey, a Twitter alapítója jótékonysági célból elárverezte legelső Twitter-posztját, ami 2,9 millió dollárért kelt el. A tweetet egy malajziai üzletember vásárolta meg.

Jack Dorsey, a Twitter alapítója elárverezte legelső Twitter-poszját,

ami 2006. március 21-én került fel a közösségi oldalra.

A tweetet 2,9 millió dollárért vette meg egy malajziai üzletember, a Bridge Oracle technológiai cég vezérigazgatója. Dorsey a pénzt jótékonysági célra adományozta - írja a Hirado.

„Ez nem csak egy tweet. Úgy gondolom, hogy évek múltán az emberek felismerik majd az igazi értékét, mint ahogy a Mona Lisa-festménnyel is törnént” – írta a malajziai vezérigazgató, Sina Estavi, miután egy Twitter-felhasználó megosztotta a hírt azzal a felirattal, hogy „2,9 millió egy tweetért”.

A Jack Dorsey által megosztott első poszt a közösségi oldalon egyébként az volt, hogy:

„csak elindítom a twitterem”.

A vásárlás során Estavi egy semmi mással nem helyettesíthető tokent (NFT) kapott, ami egy egyedi digitális tanúsítvány. Ez bizonyítja, hogy kinek a birtokában van egy fotó, videó vagy más online média. Olyan, mint egy gyűjteménydarab, nem másolható, ritkaságnak számít. A BBC cikke szerint az NFT idén lett igazán népszerű, sok drága digitális műalkotást adtak és adnak el így.

A poszt az amerikai Cent nevezetű online platformon kelt el. A felület szabályai szerint a bevétel 5 százaléka a Cent-et illeti, 95 százaléka pedig az eladóé, Jack Dorsy-é. A tweetet a bitcoin utána  második legnagyobb kriptovalutával, etherrel vásátolták meg.

„A Twitter alapítója azt mondta, hogy a bevételt bitcoinra váltja, és a Give Directly non-profit szervezet Africa Response Fund-jának (Afrika Segélyalap) adományozza” – írta a BBC.

A szervezet elsősorban a szegénységben élő afrikai családokat támogatja.

Az említett segélyalappal kifejezetten a lezárások által érintett szegény családokon segítenek.

Dorsey a Twitteren osztotta meg, hogy tartotta magát ígéretéhez.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Graham Ivan Clark olyan nagy horderejű felhasználók Twitter-fiókjait törte fel, mint Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama vagy Joe Biden. Clark 17 éves volt, amikor megvádolták, most egy vádalku következtében három évre kerül rács mögé.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a Twitter véglegesen letiltotta Donald Trumpot. Ned Segal hozzátette: a tilalom akkor is végleges, ha a volt elnök 2024-ben újra elindul az elnöki posztért folyó küzdelemben.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés