Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 23. – 09:33 | Kárpátalja |
Fotó: zk.dsns.gov.ua

Hirdetés

Március 22-én este Kárpátalján, a huszti járási Husztsófalva (Данилово) településen tűz ütött ki a Vizvolitelyi utcában található lakóépület fából készült melléképületében.

Az épületben tűzifát és különféle háztartási cikkeket tároltak.

A háztartás tulajdonosa a tűz keletkezésekor otthon volt, így kijevi idő szerint 17 óra 30 perckor a nő értesítette a sürgősségi mentőszolgálatot, s a tűzoltók  kiérkezéséig saját maga próbálta eloltani a lángokat.

A helyszínre a huszti és a viski állami tűzoltóság emberei érkeztek ki.

A tűzoltók először arra összpontosítottak, hogy megvédjék a házat.

A lánglovagok a tüzet 18:04 órakor lokalizálták, a tűz végleges felszámolása csaknem egy órán át tartott, 19:02 óráig.

Mint kiderült, a háziasszony megégette a kezét, és sokkos állapotban volt a lángok oltási kísérletei során, ezért a tűzoltók kihívták a mentőszolgálatot, és az orvosok ellátták a nőt.

A nő nem igényelt további kórházi ápolás. 

Az illetékes hatóságok vizsgálják a tűz kitörésének okait és körülményeit. Tart a kárfelmérés – olvashatjuk az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztályának honlapján.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy március 20-án kijevi idő szerint 18 óra 38 perckor a mentőszolgálathoz bejelentés érkezett arról, hogy a Huszti kistérségbeli Kőrösös (Кіреші) településen kigyulladt a Nárciszok völgye.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy kotrógépnek csapódott, majd kigyulladt egy gépkocsi Kárpátalján. Az eset következtében lábsérülést szenvedett a gépkocsi 1995-ös születésű sofőrje.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!