Ukrajna | 2021. 03. 23. – 12:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az ukránok 69%-a úgy véli, hogy az ország eseményei rossz irányba fejlődnek.

Az életkort tekintve a legoptimistábbak a 18–24 éves fiatalok:

22% úgy véli, hogy az ország eseményei jó irányba fejlődnek.

Ezt bizonyítják egy sajtótájékoztatón közzétett felmérés adatai, amelyet az Ukrán Jövő Intézete (UIF) készített a New Image Marketing Group közreműködésével - írja az Unian.net.

Az előző hónaphoz képest 5%-kal csökkent azok száma, akik úgy vélik, hogy az ország eseményei rossz irányba fejlődnek (74% volt). Ugyanakkor a válaszadók csupán 16%-a gondolja úgy, hogy az országban zajló események jó irányba fejlődnek.  

A pozitív értékelések száma 2%-kal nőtt az előző hónaphoz képest.

A felmérés szerint a válaszadók 56%-a véli úgy, hogy megyéjük helyzete rossz irányba fejlődik (egy hónappal ezelőtt - 58%),

további 51% pedig úgy véli, hogy településükön is így alakul.

Az életkor szempontjából a legoptimistábbak a 18–24 éves fiatalok: 22% úgy véli, hogy az országban zajló események jó irányba, 61%-uk pedig azt, hogy rossz irányba halad, és az 55 éves és idősebb emberek körében, akik hisznek abban, hogy az események rossz irányba 71% az arány, míg 15%-uk szerint a helyes irányba haladnak.

Az Ukrán Jövő Intézet (UIF) a New Image Marketing Group közreműködésével közvélemény-kutatást végzett március 3-13. között.  

2400 18 évnél idősebb polgárt kérdeztek meg minden régióban, kivéve az ideiglenesen megszállt Krím és Donbasz területeket. Felmérési módszer: személyes formalizált interjú (személyes találkozás). A statisztikai hiba 0,95 valószínűséggel nem haladja meg a 2,05%-ot.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában az elmúlt nap folyamán 333 beteg nem tudta legyőzni a koronavírus okozta szövődményeket. Az országban 11 476 új fertőzéses esetet regisztráltak.  

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában pénzt kereshetnek a sofőrök, ha önként jelentik be a szabálysértőket. A törvénytisztelő sofőrök pénzt kereshetnek a közlekedési szabálysértők bejelentésein.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés