HáziPatika.com

Megosztás


Akinek volt már húgyúti fertőzése, tisztában van vele, hogy mennyire nehéz igazán gyorsan és hatékonyan kezelni. Szerencsére vannak olyan élelmiszerek, illetve gyógynövények, amelyek bevetésével enyhíthetünk a kellemetlen tüneteken.

Áfonya, áfonyalé

Az áfonyában nagy mennyiségben találhatóak proantocianidinek, amelyek megakadályozzák, hogy káros baktériumok jussanak be a húgyutakba. Emellett tartalmaz egy arbutin nevű hatóanyagot is, amely hatékony a húgyúti fertőzések kezelésében - írja a Házipatika.com.

Gyermekláncfű

A gyermekláncfűben található hatóanyagok segítenek megőrizni a húgyutak egészségét, emellett pedig a növény enyhe vízhajtó hatású, ezért segít kimosni a káros baktériumokat a húgyvezetékből és a húgyhólyagból. Ráadásul a gyermekláncfűben kálium és kalcium is van, így segít pótolni, ami a vizelettel esetleg kiürül.

Zöld tea

A zöld tea magas antioxidánstartalma miatt erős gyulladáscsökkentő és sejtvédő, továbbá segít a szervezetnek bizonyos baktériumok, például az E. coli elpusztításában. A rendszeres, napi szintű zöld tea-fogyasztás hosszú távon is csökkentheti a húgyúti betegségek kialakulásának esélyét.

Boróka

A borókát leggyakrabban vadételek, savanyúságok fűszerezéséhez használják, de segítséget nyújthat a húgyúti fertőzések kezelésében is. Segít az ilyen jellegű betegségek egyik fő kiváltójának, az E.coli baktériumnak az elpusztításában, és védi a húgyutak egészségét.

Oregánó

Az oregánó, pontosabban az oregánóból kinyert olaj erős mikrobaölő és olyan anyagokat tartalmaz, amelyek bizonyos baktériumok ellen még az antibiotikumoknál is hatásosabbak. Nagyon figyeljünk rá, hogy ha oregánóolajat vásárolunk, mindig alaposan ellenőrizzük a csomagolást, és csak olyat vegyünk meg, amelynél meggyőződtünk arról, hogy belsőleg is használható.