Kárpátinfo.net


| 2021. 03. 22. – 13:47 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Denisz Smihal, Ukrajna miniszterelnöke kijelentette, hogy Ukrajna öt-tíz éven belül az Európai Unió és a NATO tagjává akar válni.

"Öt-tíz év múlva az EU tagjává akarunk válni.

Ez természetesen nemcsak rajtunk, hanem további 27 országon múlik. Ugyanez vonatkozik a NATO-ra is. Ukrajna tagságot kér az Észak-atlanti Szövetségben. Már nagyon szorosan együttműködünk a NATO-val. Jens Stoltenberg NATO főtitkárának kijelentései erősen bizonyítják, hogy "a NATO kapui nyitva vannak Ukrajna számára" - mondta Smihal a Handelsblatt című német lapnak adott interjújában, közli az Interfax.com.

A miniszterelnök megjegyezte,

hogy nem lát alapvető akadályokat az európai oldalról Ukrajna EU-tagságát illetően.

"Két oka van annak, hogy még mindig nem vagyunk az EU-ban. Még mindig dolgozunk az európai normákon, de bízunk benne, hogy jelentős előrelépést fogunk elérni, nem utolsósorban a digitalizáció révén. Másodszor, vannak olyan országok az EU-ban, amelyek szkeptikusak az EU további bővítését illetően" - tette hozzá Smihal.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy hatályba lépett a hétvégén Vlagyimir Putyin elnök rendelete, amely a Krím félsziget legtöbb területét határmenti övezetnek minősítette, ahol külföldiek nem rendelkezhetnek földtulajdonnal.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy felszólította Ukrajnát a litván elnök, hogy ne vásároljon a Fehérorosz Atomerőműben termelt áramot. A litván államfő hangsúlyozta, hogy a BelASZ orosz projekt, amellyel a Kreml a saját energetikai befolyását akarja növelni.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!