Origo
| 2021. 03. 22. – 15:30 | Horvátország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Felborult egy migránsokat csempésző teherautó Horvátországban, közel a bosnyák határhoz. A baleset következtében négy migráns a helyszínen meghalt, legalább tizenegyet közülük pedig kórházakba szállítottak.

A horvát hatóságok szerint a migránsok valamennyien szír állampolgárok, akik Nyugat-Európába szerettek volna eljutni - írja az Origo.

Az amerikai ABC Newsnak a horvát rendőrségre hivatkozó információi alapján

a baleset hétfő hajnalban történt.

Egy migránsokat csempésző, eredetileg áruszállító kelt át a bosnyák-horvát határon, Okucani (magyarul: Okucsány) településnél.

Legalább 11 migráns pedig megsérült, őket a közeli kórházakba szállították. A baleset oka egyelőre még nem világos, a horvát hatóságok csak annyit közöltek, hogy a migránsok valamennyien szír állampolgárok, akik nyugat-Európába tarthattak, a teherautó pedig szerb rendszámú. 

Az utóbbi időszakban a balkáni útvonalon ismét megnövekedett a migrációs nyomás,

és ennek következtében megélénkült az embercsempészet is.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy legalább egy ember meghalt, mikor gázrobbanás történt egy lakóházban az orosz főváros közelében fekvő Himkiben. Az esetről a rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtóirodája tett közzé képeket, amelyeken látható, hogy sűrű fekete füst száll fel az épület legfelső két szintjén lévő lakásokból.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy legalább nyolc embert agyonlőttek Georgia amerikai állam három masszázsszalonjában. A kórházba kerültek közül ketten később belehaltak lőtt sebeikbe.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!