Franciaország | 2021. 03. 22. – 09:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Több mint 6 ezer jelmezes fiatal vonult fel vasárnap a dél-franciaországi Marseille belvárosában, amelyet a koronavírus-járvány fokozódó terjedése miatt lezárás fenyeget.

A helyi prefektúra jelezte, hogy a karneválozók nem kértek előzetes engedélyt a felvonulásra, és a résztvevők többsége nem tartotta be az egészségügyi ajánlásokat (távolságtartás, maszkviselés) - írja az MTI.

"Hihetetlen! Szólt valaki, hogy van valami, amiről nem szabad lemaradni Marseille-ben"

- mondta az AFP hírügynökségnek egy péknek öltözött 26 éves fiatal.

"A fiataloknak elegük van a karanténból. Itt nincsenek veszélyeztetetett idősek, csak fiatalok" - tette hozzá.

A rendőrség tájékoztatása szerint a karneválozók 6500-an voltak. Miután a be nem jelent eseményen nem tartották be a védőtávolságot és nem viseltek szájmaszkot, többeket helyszíni bírsággal sújtottak, de a rendezvénybe nem avatkoztak be a rendőrök.

A menet végén viszont erővel oszlatták szét az embereket.

Egy évvel ezelőtt elmaradt a marseille-i karnevál az országos szigorú lezárás miatt. Jelenleg azonban a dél-franciaországi városban nincsen korlátozás érvényben, jóllehet a 100 ezer lakosra jutó fertőzöttek száma már meghaladta a 250-et, ami a riasztási szint.

Péntek éjfélkor a leginkább fertőzött 16 francia megyékben egy hónapra újabb korlátozások léptek életbe: a lakhelyét mindenki elhagyhatja időkorlátozás nélkül, de csak meghatározott körzetben.

A közeli Nizzával ellentétben Marseille-re nem vonatkoznak az új korlátozások,

de az állandó maszkviselés ott is kötelező, gyülekezni pedig csak hat főig engedélyezett.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a koronavírus fertőzöttek száma 123 millió a világon. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Belgiumban már azt sem tudni, hogy a harmadik, vagy a negyedik hullám tombol. Külön tragédia, hogy Belgium a 27 tagállam közül a 24. helyen áll a beoltottak aránya alapján.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés