Ausztria | 2021. 03. 22. – 17:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Oroszország tájékoztatta az osztrák kormányt a koronavírus elleni Szputnyik V vakcina ausztriai gyártásának lehetőségeiről – adta hírül az ORF osztrák közszolgálati televízió honlapja vasárnap.

„Az orosz közvetlen beruházási alap (RDIF) kezdeményezésére tájékoztatást adtunk az osztrák kormánynak a rendelkezésre álló lehetőségekről” – közölte Oroszország bécsi nagykövete, írja az MTI.

Oroszország több osztrák céggel is tárgyalásokat folytat a Szputnyik V vakcina ausztriai gyártásáról, tette hozzá.

Sebastian Kurz osztrák kancellár korábban már többször hangot adott annak a véleményének, miszerint a koronavírus elleni oltóanyag vonatkozásában fel kell hagyni a geopolitikai tabukkal.

A sajtó képviselői előtt pedig ugyancsak több alkalommal utalt az orosz-osztrák közös vakcinagyártás lehetőségére.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a Szputnyik V vakcina kapcsán egy pénteki lapinterjúban arról beszélt hogy vizsgálják a vakcinával kapcsolatos adatokat, de az orosz gyártótól még nem érkezett hivatalos engedélyeztetési kérelem az Európai Gyógyszerügynökséghez (EMA).

Ausztria mellett Olaszország is tárgyalásokat folytat Oroszországgal a Szputnyik V gyártásáról,

és Szerbia lehet az első ország Európában, ahol ez hamarosan meg is valósul.

Korábban hírt adtunk arról, hogy tovább javul a járványhelyzet Csehországban. A legnagyobb gondot továbbra is a kórházak rendkívül nagy leterheltsége jelenti, amely a vártnál lassabban csökken.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy több ezren karneváloztak a dél-franciaországi Marseille-ben. A helyi prefektúra jelezte, hogy a karneválozók nem kértek előzetes engedélyt a felvonulásra, és a résztvevők többsége nem tartotta be az egészségügyi ajánlásokat (távolságtartás, maszkviselés).

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés