Ukrajna | 2021. 03. 22. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Gyilkosság gyanúsítottját vették őrizetbe az ukrán határátkelőn; Szputnyik vakcinával oltották be Szijjártó Pétert; Tünetek jelzik, ha sok kávét iszunk; Kitüntették földijeinket; Beszélgetés Szabó Károly mezőgazdásszal - Egészséges zöldségek minden időben. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. március 20-21-én.

Gyilkosság gyanúsítottját vették őrizetbe az ukrán határátkelőn

Kárpátalján az ungvári ellenőrző ponton gyilkosság elkövetése miatt körözés alatt álló ukrán állampolgárt szúrtak ki az ukrán határőrök. Március 20-án, kora reggel őrizetbe vettek egy körözés alatt álló 49 éves rivne megyei ukrán állampolgárt, aki Szlovákiából érkezett Ukrajna területére.

Szputnyik vakcinával oltották be Szijjártó Pétert

 Folyamatos a keleti vakcinák szállítása - közölte a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a Facebook-oldalán. Szijjártó Péter - akit pénteken oltottak be a Szputnyik V-szérummal - azt írta, hogy délelőtt véglegesítették Gyenisz Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszterrel a márciusi Szputnyik-szállításokat, amelyből 680 ezer adag érkezik a következő két hét folyamán.

Tünetek jelzik, ha sok kávét iszunk

A kávézásról nem kell feltétlenül lemondani, hiszen több kutatás is bizonyítja, hogy mértékkel fogyasztva még előnyös egészségügyi hatásai is lehetnek. Ugyanakkor bizonyos dolgok azt jelezhetik, hogy túlzásba visszük, és ilyenkor mindenképpen érdemes csökkenteni az adagot.

Kitüntették földijeinket

Immár hagyomány, hogy nemzeti ünnepünk alkalmából állami, tudományos és művészeti díjakat adnak át. Földijeink közül a legmagasabb magyar állami művészeti-kulturális kitüntetésben, Kossuth-díjban részesült Vári Fábián László, Babérkoszorú és József Attila-díjas költő, műfordító, néprajzkutató, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja. 

Beszélgetés Szabó Károly mezőgazdásszal - Egészséges zöldségek minden időben

A Péterfalván élő Szabó Károly több mint húsz éve foglalkozik zöldségtermesztéssel. Családi vállalkozásában egészséges, jó minőségű zöldségek találhatóak, melyeket nagy odafigyeléssel gondoz. Vele beszélgettünk sikerekről, tervekről.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés