Kárpátalja | 2021. 03. 02. – 07:27 |
Fotó: a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-bejegyzése

Csapon az ukrán-magyar ellenőrző ponthoz egy VAN HOOL márkájú busz érkezett, melynek sofőrje a vámellenőrzéshez a  vörös folyosót választotta.

A sofőr természetesen nem számolt be arról, hogy be nem jelentett árut szállít.

Kinyitva a dobozokat a vámosok 27 darab ABC Breast Care márkájú különböző méretű melltartót, 24 darab mellműtét utáni melltartócsészét, 43 darab külső mellprotézist és női pólókat találtak.

Összesen 185 be nem jelentett tétel volt a buszban, amelynek költsége természetesen jelentősen meghaladja a vámjogszabályok által megengedett 500 eurót.

Az interneten például egy protézis ára csaknem 280 dollár.

A vámosok a jelenlegi törvények értelmében lefoglalták a be nem vallott árut, a sofőr ellen jegyzőkönyvet állítottak ki – olvashatjuk a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-oldalán. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy több ezer euró értékű márkás árut foglaltak le Csapon.A márkás árut Olaszországból egy 20 éves ivano-frankivszk megyei lakos szállította. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy cigarettacsempészetet akadályoztak meg a tiszaújlaki határőrök. A katonák a helyszínen 3000 doboz cigarettával teli csomagokat találtak.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés