Ukrajna | 2021. 03. 02. – 12:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A Legfelső Tanácsban bejegyezték a 4284. sz. törvénytervezetet, amelynek értelmében még a Szovjetunióban elfogadott mintegy 1500 törvényt és jogszabályt készül minél hamarabb hatályon kívül helyezni a parlament az ukrán törvények „szovjettelenítése” keretében – közölte Ruszlan Sztefancsuk első házelnökhelyettes, parlamenti elnöki megbízott.

A jelentés szerint a törvénytervezet előírja, hogy Ukrajna területén nem lesz alkalmazható mintegy 1500 szovjet törvényhozási aktus - írja a Karpat.in.ua.

A jogszabálytervezet ugyancsak utasítja a kormányt

az inkriminált törvényhozási dokumentumok likvidálásával kapcsolatos munka elvégzésére.

Sztefancsuk megállapítása szerint jelenleg Ukrajnában, különböző becslések szerint, 10-25 ezer, a Szovjetunióban és az Ukrán SZSZK-ban elfogadott jogi-törvényi norma van hatályban.

Ez az összehangolatlanság akadályozza az ukrán bírósági rendszer működését – mutatott rá.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában megjelenik a "bíróság a mobiltelefonban". Volodimir Zelenszkij elnök az Ukrajna 30 fórumon elmondta, hogy a hatóságok számára kihívást jelent a visszaélések kiküszöbölése és a bírák átláthatóságának biztosítása.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában engedélyezhetik a kettős állampolgárságot. A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyeztetett a kettős állampolgárság legalizálásának kérdésében.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés