Magyarország | 2021. 03. 02. – 10:57 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai újabb luxusautókkal kereskedő bűnszervezetet vett őrizetbe. Cseh, szlovák, spanyol, magyar bankszámláikat, ingatlanjaikat, járműveiket is zárolták. 

A bűnszervezet vezetője a megrendelők igényei szerint cseh cégek nevére vásárolt luxusautókat magyar autószalonokban - írja a NAV Facebook-oldalán.

A Porschékat, BMW-ket, Mercedeseket, Audikat és más értékes autókat kivitték Csehországba,

ahol forgalomba helyezték őket és külföldi rendszámot kaptak.

Ezután a megrendelők bérleti szerződéssel használták az autókat, majd a fiktív számlákkal magyar számlázási láncolaton átfuttatott járműveket kedvező áron meg is vették. 

A bűnszervezet tagjai egy ideig a saját nevük alatt üzleteltek, de később már ukrán és magyar strómanok neve mögé rejtőztek. A konstrukcióval a magyar költségvetésnek több mint 500 millió forint kárt okoztak, mert a fiktív számlák közbeiktatásával az értékesítés áfáját nem fizették meg.

A bűnszervezet dél-alföldi vezetőjétől egy kiterjedt ismerősi kör vásárolta a járműveket, a vevők közé csak ajánlással lehetett bekerülni.

A megrendelők között többen születésnapra, karácsonyra, diplomaosztóra vásárolták a luxusverdát. 

A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói egyszerre mintegy 30 helyszínen csaptak le a bűnszervezethez köthető ingatlanokra és foglaltak le bizonyítékokat. Az luxusautókkal kereskedő áfacsaló férfit és két társát a nyomozók bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt őrizetbe vették.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség indítványa alapján a Kecskeméti Járásbíróság elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Az akcióval a NAV a bűnszervezet működését megszakította, az elkövetők akár húsz év szabadságvesztésre is számíthatnak.

Korábban hírt adtunk arról, hogy több ezer euró értékű márkás árut foglaltak le Csapon. A márkás árut Olaszországból egy 20 éves ivano-frankivszk megyei lakos szállította. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Lengyelországban őrizetbe vettek két ukrán diplomatát csempészet miatt. Lengyelország határán őrizetbe vették az ukrán nagykövetség két alkalmazottját, miközben megpróbáltak cigarettát átvinni a határon.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés