Ukrajna | 2021. 03. 19. – 08:48 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az államhatalom elzárja a levegőt azoktól az emberektől, akik rombolják Ukrajna függetlenségét, a Viktor Medvedcsuk elleni szankciók válasz az ukrán függetlenség aláásási kísérletére – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök csütörtökön a Gitanas Nauséda litván államfővel Kijevben tartott közös sajtótájékoztatóján.

Zelenszkij hangsúlyozta, „felesküdtem az ukrán állam és szuverenitás védelmére. Ezt teszem” - írja a Karpat.in.ua.

Hozzáfűzte, „a stratégia nagyon egyszerű:

elzárjuk minden olyan embertől a levegőt, aki rombolja a mi Ukrajnánk függetlenségét.”

Ezt nem szavakkal, hanem cselekedetekkel tesszük – kommentálta az elnök Viktor Medvedcsuk ellenzéki politikus tévécsatornái ellen életbe léptetett szankciókat.

Az elnök emlékeztetett rá, hogy Ukrajna ellen orosz agresszió folyik, Donbászon folytatódik a háború, és eközben komoly információs háború folyik Ukrajna ellen.

A szankciók az Ukrajna függetlenségének aláásására törő emberek elleni intézkedések – mutatott rá.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Krím hét évvel ezelőtti annektálása óta Ukrajna először készítette el a félsziget deokkupációs és reintegrációs stratégiáját, a krími platform egyesíti a világot, hogy visszaszerezze Ukrajnának, ami ukrán – írta Volodimir Zelenszkij.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Oroszország megtámadhatja Ukrajnát a Krím vízhiánya miatt. Oroszország, mint megszálló állam felelős Krím-félszigeten kialakult vízhelyzetéért.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés