Ukrajna | 2021. 03. 19. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Magyarország Ungvári Főkonzulátusának közleménye; A kormány a polgármesterekhez fordult a járványhelyzet romlása miatt; Veszélyes gyümölcsöket hoztak be Ukrajnába; A daganat helyett a szemét operálták ki egy férfinak Hmelnickijben (Video); Kravcsuk: Oroszország megtámadhatja Ukrajnát a Krím vízhiánya miatt. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. március 18-án.

Magyarország Ungvári Főkonzulátusának közleménye

Magyarország Ungvári Főkonzulátusa közösségi oldalán adott tájékoztatást az életbenléti igazolások hitelesítésével kapcsolatban. A konzulátus munkatársai tájékoztatják az érintetteket, hogy keddi és csütörtöki napokon délután, (középeurópai idő szerint) 14:00-17:00 óra közötti időszakban fogadják ügyfeleket.

A kormány a polgármesterekhez fordult a járványhelyzet romlása miatt

Ukrajna Minisztertanácsa a polgármesterekhez fordult az egyre romló járványhelyzet kapcsán. A kormány közölte, hogy abban az esetben, ha régiójukat a narancssárga zónába sorolják be, a helyi hatóságok szigorúbb karanténkorlátozásokat vezethetnek be.

Veszélyes gyümölcsöket hoztak be Ukrajnába

Az emberi egészségre veszélyes gyümölcsöket hoztak Ukrajnába. A gyümölcsben klórpirifosz-metilt találtak. A klórpirifosz-metilt tartalmazó grapefruit-ot importáltak Ukrajnába. Ezt az anyagot különféle káros rovarok és atkák elleni küzdelemre használják.  

A daganat helyett a szemét operálták ki egy férfinak Hmelnickijben (Video)

Hmelnickijben szaruhártya-fekély miatt műtöttek meg egy férfit és kioperálták a jobb szemét, de a mögötte lévő daganatot bent hagyták. A helyi orvos szaruhártya-fekély diagnózisra hivatkozva műtötte meg a beteget.

Kravcsuk: Oroszország megtámadhatja Ukrajnát a Krím vízhiánya miatt

Leonyid Kravcsuk, Ukrajna első elnöke szerint Oroszország, mint megszálló állam felelős a krími helyzetért. Oroszország, mint megszálló állam felelős Krím-félszigeten kialakult vízhelyzetéért. Krímet katonai bázissá akarják átalakítani, és az Orosz Föderáció az egyik körzetévé tették.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés