USA | 2021. 03. 19. – 16:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Egy futópad ölt meg egy gyereket az Egyesült Államokban, ezért a gyártó figyelmeztetést adott ki a szülőknek. Ugyanez a cég tavaly 27 ezer szobabiciklit hívott vissza minőségi problémák miatt.

Figyelmeztetést adott ki a szülőknek egy amerikai sporteszköz-gyártó, hogy tartsák távol a gyerekeket a cég által gyártott futópadtól, amely egy gyerek halálát okozta - írja a BBC-re hivatkozva az Origo.

A Peloton vezetője, John Foley a konkrét esetet nem részletezte,

annyit írt, hogy csupán tucatnyi esetről tudnak, amely során gyerekek sérültek meg a futópad miatt.

A cikkben emlékeztetnek, hogy februárban egy három éves gyerek szerzett fejsérüléseket, miután beszorult a cég egyik futópadja alá. 

A cégvezető most azt javasolta a szülőknek, hogy tartsák távol a gyerekeiket az eszköztől,

és edzés előtt győződjenek meg róla, hogy szabadon hagyták a futópad körüli területet.

A cikk szerint az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálja az esetet. 

A Peloton cég futópadokat és szobabicikliket gyárt, amik online képesek kapcsolódni egy-egy virtuális edzéshez. A termékeik iránti kereslet a járvány alatt jelentősen megnőtt. Tavaly a cég 27 ezer szobabiciklit hívott vissza, mert kiderült, hogy használat közben eltörik a pedál.

Korábban hírt adtunk arról, hogy pitbullok marcangoltak halálra egy hároméves kisfiút New Jersey-ben. A gyerek édesanyja is megsérült a támadásban.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy krokodil nyelt le egy nyolcéves kisfiút Indonéziában, Borneó szigetén – adta hírül pénteken a The Sydney News Today online kiadása. Az apa sajnos már nem tudta megmenteni a gyermekét.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés