Karpat.in.ua
| 2021. 03. 19. – 16:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Arra szólította a kijevi látogatáson tartózkodó Gitanas Nauséda litván elnök pénteken a Legfelső Tanácsban felszólalva Ukrajnát, hogy ne vásároljon a Fehérorosz Atomerőműben (BelASZ) termelt áramot, mert az növeli Oroszország befolyását.

A litván államfő hangsúlyozta, hogy a BelASZ orosz projekt, amellyel a Kreml a saját energetikai befolyását akarja növelni - írja a Karpat.in.ua.

„Fehéroroszország fokozódó törékenysége nemcsak Litvánia, hanem Ukrajna érdekeit is veszélyezteti”

– mutatott rá.

Kiemelte: „ma nyilvánosan arra kérem az ukrán államhatalmat és az ukrán népet, hogy támogassa a BelASZ-szal kapcsolatos álláspontunkat, és ne vásároljon Asztravecben termelt villamos energiát.”


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az államhatalom elzárja a levegőt azoktól az emberektől, akik rombolják Ukrajna függetlenségét – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök csütörtökön a Gitanas Nauséda litván államfővel Kijevben tartott közös sajtótájékoztatóján.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Oroszország megtámadhatja Ukrajnát a Krím vízhiánya miatt. Oroszország, mint megszálló állam felelős Krím-félszigeten kialakult vízhelyzetéért.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!