Kárpátalja | 2021. 03. 19. – 10:42 |
Fotó: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Március 18-án este Kárpátalján, az ungvári járási Szalóka település közelében a Csapi Határőrség munkatársai ismeretlen személyeket vettek észre, akik zárjegy nélküli cigarettát akartak átjuttatni Magyarországra. 

A hat ismeretlen személy mozgását a tiszasalamoni határőrosztag munkatársai vették észre a határmenti terület járőrözése során. A helyszínre további határőröket, szolgálati kutyákkal küldtek ki.

A keresési műveletek során 500 méterre az államhatártól

16 000 csomag zárjegy nélküli cigarettával teli 16 mesterkartont fedeztek fel.  

A további műveletek során a katonák néhány kilométerre az államhatártól két mikrobuszt állítottak meg, melyekben hat személy utazott.

Hármuknak személyt igazoló okmányai sem voltak. 

Azokat a férfiakat, akik dokumentumok nélkül tartózkodtak a határmenti övezetben, adminisztratív felelősségre vonták a határrend megsértése miatt.

A felderített csempészcigarettát a határőrségre szállították. Az illetékes hatóságok vizsgálják az eset körülményeit – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Apple okosórákat akart becsempészni Kárpátaljára egy idős ukrán hölgy. A drága eszközöket a csapi ukrán-magyar ellenőrző ponton egy magyar rendszámú Mercedes típusú személygépkocsiban fedezték fel.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Csehországban ellopott Lexust fedeztek fel Csapon. A cseh rendszámú autóval egy 50 éves orosz állampolgár érkezett a csapi ukrán-magyar ellenőrző ponthoz.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!