Ukrajna | 2021. 03. 18. – 10:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában március 17-én az Ukrán Oktatási és Tudományos Minisztérium a koronavírus helyzet miatt felmentette a 4. és 9. évfolyamos diákokat a 2021-es állami záróvizsga alól.

"Az Oktatási és Tudományos Minisztérium felmentette az általános középfokú oktatási intézmények 4. és 9. évfolyamos tanulóit a 2020/2021-es állami záróvizsga alól" – írja a Podrobnosztyi.ua hírportál az Oktatási Minisztérium honlapja nyomán.

Amint azt az Oktatási Minisztériumban kifejtették, az állami záróvizsga alól mentesített iskolások oktatásáról szóló dokumentumában

a „felmentve” bejegyzést lesz feltüntetve.

E döntés alapján  az általános és alapfokú általános iskolát végző diákok a koronavírus megfékezésére meghirdetett karantén ellenére gond nélkül befejezhetik tanulmányaikat.

Az Oktatási Minisztérium e határozata az Ukrajna Hivatalos Közlönyében (Офіційний Вісник України) való kihirdetésének napján lép hatályba.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában minden ötödik végzős külföldi egyetemen kívánja folytatni tanulmányait. A válaszadók 32%-a gondolja úgy, hogy egy jó ukrán egyetemen jobb tanulni, mint Európában, az USA-ban vagy Kanadában.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a Nép Szolgája párt programja szerint 2024-re 18%-ról 40%-ra kívánja növelni a szakiskolákba jelentkezők számát. A tervezet szerint a Nép Szolgája párt 80%-ra kívánja növelni a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők számát állami (regionális) megrendelések alapján.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés