Ukrajna | 2021. 03. 18. – 16:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában április végéig tart majd a koronavírus-járvány erősödése, de lockdown bevezetésére nem lesz szükség, ha a régiókban betartják az aktuális korlátozásokat – közölte Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter csütörtökön egy televíziós interjúban.

A tárcavezető a TSZN tévécsatornának nyilatkozva elmondta, hogy a járvány súlyosbodása ellenére sem lesz szükség teljes karantén elrendelésére, ha regionális szinten betartják a hatályban lévő korlátozásokat - írja a Karpat.in.ua.

„Nehéz időszakot élünk, a Covid-19 nem játék és nem vicc” – tette hozzá.

Ez a nehéz időszak minden bizonnyal eltart majd majdnem április végéig” – mutatott rá. Hangsúlyozta: a legfontosabb feladat minél több ukrán élet megmentése.

Az elmúlt napon Ukrajnában 15 053 új Covid-19-es esetet regisztráltak.

Az év eleje óta ez a legmagasabb mutató.

Korábban hírt adtunk arról, hogy meghaladta a 15 ezret az új koronavírusos esetek száma Ukrajnában. Ukrajnában az elmúlt nap folyamán, március 17-én több mint 4 ezer koronavírusos beteget szállítottak kórházba, 267 COVID-beteg halt meg.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajna nem tervezi a Covishield vakcina alkalmazásának felfüggesztését. Sztepanov hozzátette, hogy egyetlen ország sem utasítja el az oltóanyagot, mert az oltás előnyei sokkal magasabbak, mint a mellékhatások.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés