Ukrajna | 2021. 03. 18. – 12:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Dmitro Razumkov, Legfelső Tanács elnöke megjegyezte, hogy a tisztviselők és képviselők csak ukrán állampolgársággal rendelkezhetnek.

Emlékeztet arra, hogy Ukrajna alkotmánya

jelenleg nem írja elő a kettős állampolgárság lehetőségét. 

Amint arról az Unian.net tudósítója beszámol, Razumkov ezt az egyik tévécsatornának adott interjúban mondta el, kommentálva az ukrajnai kettős állampolgárság lehetőségével kapcsolatos kezdeményezéseket.

"A mai napon az Alkotmány egyetlen állampolgárságot ír elő. Megértem, hogy valaki azzal viccelődik, hogy kettő állampolgárság tilos, három pedig megengedett. De az alkotmánnyal való viccelődés nem helyes, és néha keményen visszavág" - jegyezte meg Razumkov.

Hangsúlyozta, hogy a tisztviselőknek, a parlamenti képviselőknek

"határozottan nem szabad kettős állampolgársággal rendelkezniük, és ezért el kell veszíteniük pozícióikat".

Ha két állampolgárságod van, akkor ennek vagy annak az államnak az alanya vagy, és nem világos, melyik államban fogsz dolgozni - jegyezte meg a Legfelső Tanács vezetője.

Szerinte nincs információ egyes képviselők kettős állampolgárságáról, mert ha tudna ilyet, nyilvánosságra hozta volna ezeket az információkat.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában egy állampolgárságnak kell lennie, ellenkező esetben negatív következmények lehetségesek – jelentette ki Dmitro Razumkov, a Legfelső Tanács elnöke.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajna nem engedi, hogy beleszóljanak a kisebbségi törvénybe. Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere tárgyalt az EBESZ nemzeti kisebbségekért felelős főbiztosával, Kairat Abdrakhmanovval. Megvitatták az ukrajnai nemzeti kisebbségek kérdéseit.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés