USA | 2021. 03. 18. – 16:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Graham Ivan Clark olyan nagy horderejű felhasználók Twitter-fiókjait törte fel, mint Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama vagy Joe Biden.

Bűnösnek vallotta magát az egyik legnagyobb Twitter-hekkelés ifjú elkövetője, Graham Ivan Clark,

aki tavaly nyáron soha nem látott bitcoin átverést hajtott végre több tucat nagy követőbázissal rendelkező fiók feltörésével – derült ki a floridai bíróság keddi beadványából, írja a Hirado.

Clark 17 éves volt, amikor megvádolták, most egy vádalku következtében három évre kerül rács mögé – számolt be róla a The Verge.

Clark a tavaly nyári letartóztatása óta már 229 napot letöltött a büntetéséből. A vádalku részeként

„fiatalkorú bűnelkövetőként” kezelték, ami enyhítette az ítéletet,

és egyben megnyitotta annak lehetőségét is, hogy a három év egy részét javítóintézetben töltse le – írta a Tampa Bay Times.

Az ifjú hekker számára szintén megtiltják a számítógépek engedély nélküli és rendészeti felügyelet nélküli használatát.

A nagy hekkelésre 2020. július 15-én került sor, és gyorsan a Twitter történetének egyik legnagyobb kiberbiztonsági incidensévé vált, mivel

Clark olyan nagy horderejű felhasználók fiókjait törte fel egy bitcoin-csalás népszerűsítésére,

mint Elon Musk, Bill Gates, Barack Obama vagy Joe Biden.

Az átverésnek köszönhetően két elkövetőtársával, Nima Fazelivel és Mason Shepparddal együtt több mint 100 000 dollárra tett szert kriptovalutában.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Twitter véglegesen letiltotta Donald Trumpot. Ned Segal hozzátette: a tilalom akkor is végleges, ha a volt elnök 2024-ben újra elindul az elnöki posztért folyó küzdelemben.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az új generációs megoldások biztonságosabb, tartósabb és hosszabb üzemidejű eszközöket tehetnek majd lehetővé a jövőben. Az akkumulátorok ma már ott vannak mindenhol, nem csak a telefonokban vagy az elektromos autókban.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés