Kárpátalja | 2021. 03. 18. – 08:23 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint Beregszászi Kistérségben a nagyszámú megbetegedések miatt bezárnak az óvodák és iskolák.

A polgármester kifejtette, hogy amiatt, hogy romlik a helyzet a megyében, ezen belül a Beregszászi Kistérségben a heveny fertőző légúti megbetegedések, valamint a koronavírusos fertőzések terén, a technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó regionális bizottság ajánlásának megfelelően döntés született arról,

hogy március 18-tól ideiglenesen szünetel az oktatási-nevelési folyamat a kistérség óvodáiban,

míg az iskolák távoktatásra állnak át.

Az oktatási intézmények a járványügyi helyzet javulásáig maradnak zárva, amiről tájékoztatnak majd - hangsúlyozta városunk első embere.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a COVID-19 brit törzsét fedezték fel Kárpátalján. A német Charite klinika új mutációt talált hat ukrán mintában.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Kárpátalján sok a kórházi kezelést nem igénylő Covid-19 beteg. Anatolij Psenicsnij elmondta, hogy Kárpátalján a vörös zóna bevezetése által valamennyire csökkent a betegek száma. De még korai az öröm, a helyzet még nem stabilizálódott.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés