Ukrajna | 2021. 03. 18. – 07:40 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában miután új bírságokat vezettek be a közlekedési szabályokat megszegő járművezetőkre, megjelentek az első szabálysértők. Korábban 510 hrivnyával megúszták volna a szabálysértést.

Az országban március 17-től életbe léptek a közlekedési szabálysértésekért járó új bírságok.

A rendőrség már azonosította az első szabálysértőket Kijev és Rivne megyében. Ezt Olekszij Belositszij, az Ukrán Járőrrendőrség vezető-helyettese jelentette be a Facebook-oldalán - írja a Korrespondent.net.

Kijev és Rivne megyékben a járőrök megállították az „első fecskéket”, akik új bírságokat kaptak a közlekedési szabályok megsértése miatt.  

Mindkét sofőr jogosítvány nélkül vezette autóját - írta Belositszkij.

Elmondása szerint a Kijev megyei Csajki faluban a járőrök megállítottak egy gépkocsivezetőt, akitől korábban megvonták a járművezetés jogát. Az Ukrán közigazgatási szabálysértések kódexének 126. cikkelyének 4. pontja szerint az elkövetőt 20,4 ezer hrivnya összegű bírsággal sújtották.

Korábban e közigazgatási szabálysértés miatt 510 hrivnya pénzbírságot szabtak ki.

Egy másik rivnei sofőr még vezetői engedélyt sem kapott, de már a volán mögé ült, megszegte a közlekedési szabályokat és jegyzőkönyvet kapott a járőröktől.  

Legyen ez az eset jó tanulság neki. Korábban az ilyen jogsértésért 510 hrivnya volt a bírság, mától kezdve pedig 3400 hrivnya összegű büntetést szabnak ki - magyarázta a tisztviselő.

Korábban hírt adtunk arról, hogy nyomozónak ajánlott fel kenőpénzt egy férfi Kárpátalján. A férfit már ideiglenes őrizetbe helyezték.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy 195 ezer hrivnya értékben foglaltak le ruhaneműt Kárpátalján. Egy 40 éves sofőr Huelva-Kijev menetrend szerinti busszal tért vissza Spanyolországból Ukrajnába az ukrán-magyar határon át.  

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés