Ukrajna | 2021. 03. 17. – 10:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában a végzősök 20%-a külföldi egyetemen fogja folytatni tanulmányait - derül ki az Oktatás Ukrajnában: hogyan élték túl az ukrán iskolák a karantén első hullámait című szociológiai felmérés eredményeiből.

A válaszadók 32%-a gondolja úgy, hogy egy jó ukrán egyetemen jobb tanulni, mint Európában, az USA-ban vagy Kanadában, 30%-uk szerint csak Ukrajnában kell tanulni,

20% csak külföldön tanulna, 20%-uknak pedig nehéz volt válaszolni a kérdésre.

A válaszadók 61%-a úgy véli, hogy az egyetem fontos területe a szocializációnak, a barátok és a leendő partnerek megtalálásának.

A válaszadók 49%-a úgy véli, hogy a társadalomban van egy bizonyos sztereotípia, miszerint az oktatás a siker kulcsa, és további 49% szerint az egyetem lehetőséget ad arra, hogy minimális kockázattal próbáljon vállalkozást alapítani – közli az Interfax.com.ua hírportál.

Az online tanulmányt az Ukrán Jövő Intézete készítette az New Image Marketing Group céggel együttműködve 2021. február 25. és március 4. között.

A felmérés során 1353 válaszadót kérdeztek meg. A statisztikai hiba 3,5%.

Korábban hírt adtunk arról, hogy minden második ukrán állampolgár elutasítaná a koronavírus elleni oltást. Az elutasítás fő oka az Ukrajnában alkalmazott vakcinák iránti bizalom hiánya.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a Nép Szolgája párt programja szerint 2024-re 18%-ról 40%-ra kívánja növelni a szakiskolákba jelentkezők számát. A tervezet szerint a Nép Szolgája párt 80%-ra kívánja növelni a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők számát állami (regionális) megrendelések alapján.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés