Ukrajna | 2021. 03. 17. – 18:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter kijelentette, hogy Ukrajna nem állítja le a Covishield oltóanyag használatát.

„Eddig 62 000 oltást végeztünk.

A 62 ezer esetben 362 mellékhatást regisztráltunk, ezek enyhe reakciók, és csak ketten voltak, akik rövid időre orvosi ellátást igényeltek. Trombózist nem regisztráltunk” – mondta, közli a Karpat.in.ua.

Sztepanov hozzátette, hogy egyetlen ország sem utasítja el az oltóanyagot, mert az oltás előnyei sokkal magasabbak, mint a mellékhatások.

„Ami a világ vezető országait illeti, például a brit szabályozó, amely a világ legkeményebb szabályzója, már kijelentette, hogy nem fogják felfüggeszteni az AstraZeneca alkalmazását, nincs bizonyíték és kapcsolat az oltás és a trombózis között.

Kanada ugyanezt jelentette be, úgy gondolom, hogy az európai országok is ezt mondják a közeljövőben”

– kommentálta a miniszter.

És ami az előnyöket és kockázatokat illeti, az oltás előnyei messze felülmúlják a jelenleg regisztrált reakciók és mellékhatások bármelyikét – mondta.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a COVID-19 brit törzsét fedezték fel Kárpátalján. A német Charite klinika új mutációt talált hat ukrán mintában.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy csaknem 12 ezer új fertőzési esetet regisztráltak Ukrajnában. Ukrajnában az elmúlt 24 órában csaknem 5 ezer koronavírusos beteget szállítottak kórházakba. 289 ukrán halt meg.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés