Hirado.hu
| 2021. 03. 17. – 14:00 | Belgium |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Újabb hullám érte el Belgiumot. Van, aki a harmadiknak mondja, vannak, akik szerint ez már a negyedik.Több az új fertőzött, egyre többen kerülnek kórházba, és emelkedik az áldozatok száma is.

Külön tragédia, hogy Belgium a 27 tagállam közül a 24. helyen áll a beoltottak aránya alapján. Feleannyi ember kapta meg az első vakcinát, mint Magyarországon – írja a Hirado.

Több százan vettek részt a brüsszeli Atomiumnál szervezett demonstráción, ahol a vendéglátósok azt követelték a kormánytól, hogy azonnal oldja fel a járvány miatt bevezetett korlátozásokat.

Belgiumban azonban egyre messzebb a nyitás időpontja.

„Folyamatosan nő a fertőzöttek száma Belgium minden régiójában, a betegség minden korosztálynál jelen van. Egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy a héten elérjük napi szinten a háromezer új fertőzöttet. A pozitív tesztek aránya megnövekedett, ami egyértelműen jelzi, hogy a vírus gyorsan terjed” – mondta Yves van Laethem, járványügyi szakember.

A közegészségügyi intézet is arra figyelmeztetett, hogy egyre többen kerülnek kórházba, és emelkedik az áldozatok száma is. Jelenleg több mint kétezer koronavírusos beteget ápolnak a kórházakban, közülük csaknem háromszázan vannak lélegeztetőgépen.

Bár azzal mindenki tisztában van, hogy csak a lakosság átoltottsága hozhat változást, akadozik a vakcinák beadása. Eddig a belgák hét százaléka kapta meg az oltás első adagját,

és csupán három és fél százalék mindkét dózist.

Hétfőn négy új oltási központot nyitottak meg Brüsszelben. Itt naponta ezer embert lehetne beoltani, de sajtóhírek szerint ezen a héten összesen kétezren kaphatnak oltást, mert nincs elég vakcina.

Belgiumban április 18-ig utazási korlátozás van érvényben, csak elengedhetetlen esetben engedélyezik a be- és kiutazást. A belga kormány azt tervezi, hogy a húsvéti ünnepek után az általános és középiskolás diákok visszatérhetnek a hagyományos oktatáshoz, és újranyithatnak a vendéglátóhelyek is.

A járványügyi bizottság legközelebb március utolsó hetében ül össze. Akkor döntenek majd az esetleges enyhítésekről.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a koronavírus fertőzöttek száma 120,7 millió a világon. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a koronavírus-járvány ellenére indul a nyári idény a spanyoloknál. Még csak húsz fok van, de a valenciaiaknak ez elég ahhoz, hogy napozással, egy kis fürdéssel és persze szörfözéssel megkezdjék a nyári idényt.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!