Karpat.in.ua
| 2021. 03. 16. – 14:50 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Krím hét évvel ezelőtti annektálása óta Ukrajna először készítette el a félsziget deokkupációs és reintegrációs stratégiáját, a krími platform egyesíti a világot, hogy visszaszerezze Ukrajnának, ami ukrán – írta Volodimir Zelenszkij elnök a Twitteren kedden.

Bejegyzésében az államfő hangsúlyozta, hogy Krím Ukrajna része. „Hét évvel ezelőtt Oroszország álnépszavazást tartott Krímben” – emlékeztetett, írja a Karpat.in.ua.

Kiemelte: a törvénytelen annexió után Ukrajna először készítette el a félsziget deokkupációs és reintegrációs stratégiáját.

„A krími platform bázisán egyesítjük a világot, hogy visszaszerezzük Ukrajnának, ami ukrán”

– mutatott rá Volodimir Zelenszkij.

Mint mi is beszámoltunk róla,ülésén a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO múlt csütörtöki ülésén jóváhagyta Krím és Szevasztopol megszállás alóli mentesítésének (deokkupációjának) és Ukrajnába történő visszaintegrálásának stratégiáját. Olekszij Danilov RNBO-titkár azt ígérte, hogy a dokumentum hamarosan nyilvános lesz.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Moszkva óvja Kijevet attól, hogy tovább fokozza a feszültséget a délkelet-ukrajnai Donyec-medencében, és az erőszak forgatókönyvét alkalmazza - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az EU további hat hónappal meghosszabbította Ukrajna területi integritásával kapcsolatos szankciókat.Az intézkedések utazási korlátozásokból, vagyoni eszközök befagyasztásából, valamint pénzeszközök vagy más gazdasági erőforrások tilalmáról rendelkeznek.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!