Spanyolország | 2021. 03. 16. – 19:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A koronavírus-járvány közepén Németország mától engedélyez néhány olyan külföldi régiót, ahonnan hazatérve nem kell karanténba vonulni. Köztük van a spanyol Palma de Mallorca is, a németek egyik közkedvelt utazási célpontja.

Berlin ennek ellenére nem biztat senkit az utazásokra.

A franciák is Spanyolországot választják bulihelynek, otthon ugyanis sokkal szigorúbbak a korlátozások. Ennek csak a vendéglátósok örülnek, mások tartanak a járvány ismételt fellendülésétől – írja a Hirado.

Még csak húsz fok van, de a valenciaiaknak ez elég ahhoz, hogy napozással, egy kis fürdéssel és persze szörfözéssel megkezdjék a nyári idényt. Természetesen még csak a régióból jöhetnek vagy a negatív PCR-teszttel rendelkező külföldi turisták utazhatnak ide, az ország nagyobb részében ugyanis szigorú korlátozások vannak érvényben.

Közeleg a húsvét, az emberek utazni szeretnének. Palma de Mallorca strandjain pedig már igazi szezon van, a homokos partokat ellepték a turisták.

Ennek viszont Németország egy cseppet sem örül.

Egy napja csak, hogy Berlin törölt néhány spanyol és portugál tartományt a kockázati területek listájáról, vagyis az onnan hazautazók mentesülnek a karantén kötelezettség alól, és az utazási irodák máris kibővítették kínálataikat ezekre a területekre. A kormány azonban továbbra is mindenkit óva int a külföldi kirándulásoktól.

„A kormány hozzáállása nem változott: az utazási korlátozás eltörlése egyben nem jelent meghívást az utazásra” – mondta a német külügyi szóvivő, Maria Adebahr.

Palma de Mallorca a németek egyik legnépszerűbb külföldi turisztikai célpontja, de a spanyol sziget sok látogatót vonz Nagy-Britanniából is. Igaz, mindenkinek fel kell mutatnia egy negatív vírustesztet, de ez nem zavarja őket. Az első német járatok már meg is érkeztek Mallorcára. És amíg a külföldi turisták szabadon mozoghatnak az országban, a spanyolok húsvétkor sem utazhatnak majd más régiókba.

Madrid is tele van külföldiekkel, főleg franciákkal.

A fiatalok azért választják a spanyol fővárost bulihelynek, mert ott sokkal enyhébbek a korlátozások. A madridi régióban a múzeumok, mozik, színházak, éttermek és bárok este tízig, a kijárási tilalom kezdetéig maradhatnak nyitva, míg Franciaországban már hatkor bezárnak. A turistáknak a vendéglátósok örülnek a leginkább.

A nyitás támogatóit azonban óvatosságra kellene intse a szomszédos Portugália példája. Az ország most kezd fellélegezni az év eleji, katasztrofális járványhelyzet után. Januárban az egészségügyi rendszer gyakorlatilag összeomlott, miután a kormány a karácsonyi időszakra feloldotta a korlátozások nagy részét.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az európai illetékesek célja, hogy a koronavírussal összefüggő új immunitásigazolás, más néven a zöld útlevél a nyári szünet előtt életbe lépjen és megkönnyítse az Európai Unión belüli közlekedést a nyári szezonra.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy több mint 120 millió koronavírus fertőzött van a világon. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés