Kárpátalja | 2021. 03. 16. – 08:49 |
Fotó: zk.gov.ua

Munkácson egy 32 éves helyi lakos egy taxiban egy meghatározatlan márkájú pisztolyt szállított. A rendőrök lefoglalták a férfitól a veszélyes tárgyat, az ügyben pedig illegális fegyvertartás miatt eljárást indítottak. 

Március 14-én, 22 óra körül a 102-es segélyhívó számra bejelentés érkezett arról, miszerint Nagylucska (Великі Лучки, Munkácsi terület) irányába haladó taxi utasánál fegyver lehet.

A hívásra a Munkácsi Kerületi Rendőrség gyors reagálású csapatának emberei érkeztek ki.

A rendőrök Nagylucska és Várkulcsa (Ключарки) települések között állították meg a leírásban szereplő járművet.

Az ellenőrzés során a rendőrök szétszerelt pisztolyt találtak az utasnál.  

A helyszínen a bűncselekmény dokumentálása közben a rendőrök eltávolították a pisztoly egy részét az oldalsó utasajtóból, a másik része pedig az utasnál volt.  

A fegyver tulajdonosa egy 32 éves munkácsi lakos, a férfi ittas állapotban volt. Vérében 1,9 ezrelék alkoholt mért a szonda.  

Megállapítást nyert az is, hogy munkácsi férfi jelenleg gyanúsítottként szerepel testi sérülések miatt indított büntetőeljárásban. 

A tisztviselők lefoglalták és szakértői vizsgálatra továbbították a tárgyat. 

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 263. cikkelye (illegális fegyvertartás) miatt eljárást indítottak. A cikkely szankciója 3 évig terjedő szabadságvesztést ír elő. Az ügyben még folyik a nyomozás – olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy magyar állampolgársággal kereskedett egy beregszászi járási lakos. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat elhárítási szakemberei megállapították, hogy egy beregszászi járási lakos fiktív magyar állampolgárságot biztosít külföldieknek.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy késsel sétált az utcán egy férfi Ungváron. A férfi nem tudta megmagyarázni, miért van nála kés.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés