Csehország | 2021. 03. 16. – 17:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Mérsékelten lassul a koronavírus-járvány terjedése Csehországban. Hétfőn a laboratóriumi szűrések 10 511 új igazolt fertőzést mutattak ki, ami 130-al kevesebb, mint egy hete.

Az utóbbi hónapban ez a legalacsonyabb hétköznapi esetszám - derült ki a cseh egészségügyi minisztérium honlapján kedden délelőtt nyilvánosságra hozott kimutatásból, írja az MTI.

Továbbra is magas azonban a kórházban kezelt betegek száma.

Hétfőn 8939 személyt kezeltek a kórházakban, ami 150-nel kevesebb, mint egy hete, de vasárnaphoz viszonyítva 340-nel nőtt ez a szám. A súlyos állapotban lévő betegek száma továbbra is nagyon magas, 2000 körül mozog.

A járvány kezdete óta 23 657 személy halt meg, a napi elhalálozások átlaga még mindig 150 és 180 között van. Hétfőn Dél-Lengyelországban elhunyt az az idős asszony is, akit első cseh betegként külföldi kórházba szállítottak.

A kór terjedését mutató szám az utóbbi héten egy alá csökkent, hétfőn 0,94 volt. Az igazolt fertőzöttek száma jelenleg 78 ezer, alacsonyabb, mint egy hete.

Jan Blatny egészségügyi miniszter szerint a járványhelyzet mérsékelten javult, de a dolgok nem a legoptimálisabb fogatókönyv szerint alakulnak. Blatny, valamint Jan Hamácek belügyminiszter, az országos válságstáb elnöke egyaránt úgy nyilatkoztak,

hogy a közéletet korlátozó intézkedések nagyobb enyhítésére a közeljövőben számítani nem lehet.

Folytatódik az oltás is, eddig az orvosok 1,12 millió vakcinát adtak be, ebből 308 esetben második adagról van szó. A beoltott személyek száma meghaladja a 800 ezret.

Korábban hírt adtunk arról, hogy több mint 120 millió koronavírus fertőzött van a világon. A fertőzés 192 országban és régióban van jelen.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Chile az egyik legjobban átoltott ország. A 19 milliós lakosság több mint 25 százaléka kapott már legalább egy adag vakcinát.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés