Kárpátinfo.net


Megosztás


Botrány tört ki egy kórházban Kárpátalján (Video); Magyarként, szülőföldünkön, szabadon - Március 15-i ünnepség Beregszászon; Rendőrautóba hajtott egy gépkocsi Beregszászban; A karantén megsértése miatt büntettek meg egy étteremtulajdonost az Ungvári Kistérségben; Nyárra életbe léphet a zöld útlevél. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. március 15-én.

Botrány tört ki egy kórházban Kárpátalján (Video)

Kárpátalján a rendőrök a karanténszabályok megsértése miatt őrizetbe vettek egy férfit, aki társaival együtt kamerákkal felszerelve berontott az Ilosvai Járási Kórházba. A felvételekkel azt akarta volna bizonyítani, hogy nem igaz az, hogy az intézmény telítve van koronavírusos betegekkel.

Magyarként, szülőföldünkön, szabadon - Március 15-i ünnepség Beregszászon

Más alkalmakkor itt, a lánglelkű költőnk beregszászi szobránál összegyűlt többszáz ünneplő között könnyű volt felidézni azokat a történelmi órákat. Most a pandémia miatt szerényebben ünneplünk. Ezekkel a szavakkal köszöntötte a március 15-i beregszászi ünnepség néhány tucat résztvevőjét Molnár László, a KMKSZ kulturális titkára. 

Rendőrautóba hajtott egy gépkocsi Beregszászban

Az előzetes információk szerint egy járőröző rendőrautó megállt a Muzsalyi úton a zebra előtt, hogy átengedje a gyalogosokat. Ekkor egy Chevrolet típusú gépkocsi sofőrje valószínűleg a megengedettnél gyorsabban haladt, és a biztonságos távolságot sem tartotta be, így nem érkezett fékezni, emiatt hajtott bele a járőrkocsiba.

A karantén megsértése miatt büntettek meg egy étteremtulajdonost az Ungvári Kistérségben

A rendőrök adminisztratív jegyzőkönyvet állítottak ki az ungvári kistérségbeli Őrdarma (Сторожниця) faluban található étterem tulajdonosa ellen. A férfit felelősségre vonják a karanténkövetelmények be nem tartásáért. Az adminisztratív anyagokat bíróság elé továbbítják majd. Az elkövetőt 34–170 ezer hrivnya pénzbüntetéssel sújthatják.

Nyárra életbe léphet a zöld útlevél

Az európai illetékesek célja, hogy a koronavírussal összefüggő új immunitásigazolás, más néven a zöld útlevél a nyári szünet előtt életbe lépjen és megkönnyítse az Európai Unión belüli közlekedést a nyári szezonra – jelentette be vasárnap Thierry Breton, az Európai Bizottság belső piacért felelős tagja.