Ukrajna | 2021. 03. 15. – 10:50 |
Fotó: a Lemberg Megyei Rendőrség Facebook-bejegyzése

A bűncselekményt saját érdekű indítékokból követték el. A rendőrök hivatalosan is vádat emeltek a 41 és 57 éves kárpátaljaiak ellen. Ők ideiglenesen Drohobics (Дрогобич, Lemberg megye) városában éltek.

A Drohobicsi Kerületi Rendőrséghez március 9-én egy 75 éves nyugdíjas fordult. Az asszony 54 éves fia eltűnéséről tett feljelentést.

A rendőrségen büntetőeljárást indítottak az ügyben és keresni kezdték a férfit. 

A nyomozók március 11-én Drohobicsban, a Sztrijszka utcában található házi készítésű sátorban meggyilkolva találták az eltűntet. Az orvosok szerint a férfi a fejre mért ütéstől kapott sérülések miatt halt meg.

A rendőrség munkatársai számos operatív és nyomozati intézkedést hajtottak végre, amelyek során megállapították, hogy a gyilkosságban és rablásban egy 41 és 57 éves kárpátaljai férfiak vettek részt.

A bűnelkövetőket március 12-én vették őrizetbe őket.  

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 115. cikkelye (szándékos gyilkosság) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak. A 41 éves férfi ellen már hivatalosan is vádat emeltek.

Őt héttől 15 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. 

Ami a másik tettest illeti, ellene rablás (Ukrajna Btk. 186. cikkelye) miatt indítottak eljárást. Az 57 éves gyanúsítottat négytől hat évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. 

Az ügyben még folyik a nyomozás – olvashatjuk a Lemberg Megyei Rendőrség Facebook-oldalán. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy robbanás történt egy autóban Ungváron. Az illetékes hatóságok vizsgálják az eset pontos okait és körülményeit.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy két ukrán vendégmunkás vesztette életét Csehországban. Két lemberg megyei férfi vesztette életét Csehországban, amikor illetéktelenül behatoltak egy zöldségraktárba.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés