Kárpátalja | 2021. 03. 15. – 12:09 |
Fotó:zk.dsns.gov.ua

Kárpátalján március 13-án kijevi idő szerint 18 óra 10 perckor a sürgősségi mentőszolgálathoz bejelentés érkezett arról, hogy a Himba hegy közelében hódeszkázás közben eltévedt két 27 éves lembergi lakos. 

A mentősöket a turisták barátai értesítették arról, hogy nem tudnak telefonos kapcsolatba lépni az eltűntekkel.

Mint kiderült, a ködös idő miatt rossz irányba csúsztak le, majd ismét felfelé gyalogoltak.

A mentősök két kutatócsoportot hoztak létre, amelyek közül az egyik, miután végül kapcsolatba lépett az elveszettekkel, a Sípot traktus területén találták meg őket.

Ezt követően a férfiakat Fülöpfalvára (Пилипець) kísérték.

Március 14-én egy 27 éves kijevi turista megsebesült a rahói járási Pop Ivan hegycsúcs közelében. A hölgy egy turistacsoport részeként felmászott a hegyre, és síelés közben megsérült a lába.

A  mentősöket az esetről hajnali 6 óra körül értesítették. 

A hegyi mentősök elsősegélyben részesítették a sérült síelőt, majd Terebesfejérpatakra (Ділове, Rahói járás) szállították, s átadták őt az orvosoknak – olvashatjuk az Ukrán Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai megyei főosztályának honlapján. 

Korábban hírt adtunk arról, hogy nem keresik tovább a még februárban eltűnt turistát a Kárpátokban. Kárpátalján a mentőszolgálat munkatársai leállították a kijevi turista keresését, aki barátjával együtt február 14-én a Kárpátokban, a Himba hegy területén tűnt el.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy kárpátaljaiak öltek meg egy drohobicsi férfit. A bűncselekményt saját érdekű indítékokból követték el. A rendőrök hivatalosan is vádat emeltek a 41 és 57 éves kárpátaljaiak ellen.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés