Ukrajna | 2021. 03. 15. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Emelik a nyugdíjkorhatárt április 1-jétől Ukrajnában; Kenőpénzt kínált a határőrnek, hogy ne kerüljön karanténba; Piaci tarifákra vált április 1-jétől a Naftohaz; Autóelkobzás vár az ittas sofőrökre Ukrajnában; Két ukrán vendégmunkás vesztette életét Csehországban. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. március 13-14-én.

Emelik a nyugdíjkorhatárt április 1-jétől Ukrajnában

Ukrajnában az 1961-ben született nők nyugdíjkorhatára 2021. április 1-jétől növekszik. Ezentúl minden ukrán állampolgár 60 évesen vonul nyugdíjba. A törvény szerint a nők nyugdíjkorhatárát minden évben hat hónappal emelték.

Kenőpénzt kínált a határőrnek, hogy ne kerüljön karanténba

A tiszaújlaki határátkelőhelyen 500 hrivnya kenőpénzt ajánlott fel egy ukrán férfi a határőröknek, hogy ne kerüljön karanténba. Egy 46 éves ukrán állampolgár 500 hrivnyával próbálta megvesztegetni a határőröket.

Piaci tarifákra vált április 1-jétől a Naftohaz

A Naftohaz Ukrajna állami vállalat 2021. április 1-jétől a piaci folyamatok alapján állapítja meg a földgáz árát. Ukrajnában 2021. február 1-jétől köbméterenként 6,99 hrivnyában maximálták a földgáz árát.

Autóelkobzás vár az ittas sofőrökre Ukrajnában

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta az ittas vezetésért kiszabható bírságokat megemelő törvénytervezetet. Az ittas sofőrt ezentúl 17 ezer hrivnya pénzbírsággal sújtják (eddig 10 200 hrivnya volt), a vezetői engedélyt egy évig bevonják.

Két ukrán vendégmunkás vesztette életét Csehországban

Két lemberg megyei férfi vesztette életét Csehországban, amikor illetéktelenül behatoltak egy zöldségraktárba. A lemberg megyei Turka város két lakóját találták meg holtan egy csehországi mezőgazdasági termékek tárolására szolgáló hűtőraktárban.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés