HáziPatika.com

Megosztás


Ha hüvelyünk egészséges, nem kell tartanunk kellemetlen szagoktól, viszketéstől, abnormális folyástól, és még számos egyéb kellemetlen tünetet is elkerülhetünk. Ehhez azonban érdemes megfogadni az alábbiakat.

Kerüljük a szintetikus anyagból készült alsóneműt!

Mindig a pamut a lehető legjobb választás, mert szárazon tartja ezt az érzékeny területet, engedi levegőzni, és sokkal ritkábban vált ki allergiás reakciót - írja a Házipatika.com.

Legyünk óvatosak az intim szappanokkal!

A nemi szervek környékét elég tiszta vízzel megmosni, ezt viszont naponta többször is tegyük meg, ha például nagy meleg van vagy sportoltunk. A különböző szappanok, gélek felboríthatják a terület pH-egyensúlyát, így sokkal védtelenebbek leszünk a fertőzésekkel szemben.

Ne viseljünk túl szűk ruhákat!

A szűk, alakformáló alsóneműk vagy nadrágok nem hagyják szellőzni a nemi szervet, ami nem egészséges.

Figyeljünk a higiéniára!

Ha utazunk, nyilvános vécét használunk, illetve fürdőbe, strandra megyünk, mindig vigyünk magunkkal törlőkendőt, és azzal tisztálkodjunk, illetve használjuk wc-papír helyett. Így sokkal nagyobb eséllyel kerüljük el, hogy elkapjunk valamilyen fertőzést.

Járjunk orvoshoz rendszeresen!

Évente minimum egyszer, de inkább kétszer érdemes nőgyógyászhoz menni rutinvizsgálatra. Sokan gondolják úgy, hogy akik nem élnek nemi életet, nincs erre szükségük, pedig ez nem igaz. Ha pedig valaki szexuálisan aktív, akkor különösen fontosak a rendszeres vizsgálatok, szűrések.

Legyünk óvatosak a szexjátékokkal!

Ha szeretkezés közben segédeszközöket használunk, nagyon figyeljünk rá, hogy alaposan és rendszeresen tisztítsuk ezeket, mert a tárgyakon is nagy mennyiségben szoktak baktériumok elszaporodni.