Ukrajna | 2021. 03. 13. – 11:47 |
Ukrajnában az oltások átlagos üteme körülbelül 2400 oltás naponta, ezért június 23-ig, a jelenlegi ütem fenntartása mellett, Ukrajnának az importált oltások csupán a felét lesz ideje felhasználni. Fotó: ukranews.com

Előfordulhat, hogy Ukrajnában a Covishield vakcina összes adagját nem tudják felhasználni a szavatossági idejének lejárta előtt.

Az Ukrajnába behozott indiai Covishield vakcina szavatossága 2021. június 23-án jár le.  A védőoltások jelenlegi üteménél Ukrajnában a vakcinák csak felét fogják tudni felhasználni – közli az Ukrajinszki Novini hírportál.

Tekintettel arra, hogy Ukrajna 500 ezer adag vakcinát kapott, az oltás ütemének  legalább meg kell duplázódnia annak érdekében, hogy a teljes adagot időben felhasználhassák.

Ukrajnában az oltások átlagos üteme körülbelül 2400 oltás naponta, ezért június 23-ig, a jelenlegi ütem fenntartása mellett, Ukrajnának az importált oltások csupán a felét lesz ideje felhasználni.

Korábban hírt adtunk róla, hogy meghalt 163, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 9444 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton, kiemelve: eddig 1 293 414 embert oltottak be Magyarországon, közülük 377 343-an már a második oltást is megkapták.

Minden ötödik amerikai elvesztette legalább egy rokonát vagy közeli barátját a koronavírus-járvány miatt. A tragikus veszteség leginkább az afro-amerikaiakat és a spanyolajkúakat érte: közösségeikben 30 százalékos azok aránya, akik elveszítettek valakit hozzátartozóik, barátaik közül a ragály miatt.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés