Oroszország | 2021. 03. 13. – 14:40 |
Feloszlattak az orosz biztonsági erők egy ellenzéki összejövetelt az orosz fővárosban. Fotó: Svoboda.org

Feloszlattak az orosz biztonsági erők egy ellenzéki összejövetelt az orosz fővárosban; a gyűlés több résztvevőjét rabszállító autóval elszállították - jelentette szombaton a dpa német hírügynökség tudósítója a helyszínről, egy moszkvai szállodából.

A jelentés szerint Vlagyimir Kara-Mursza ellenzéki politikust és Alekszej Pivovarov aktivistát is őrizetbe vették. Amíg a razzia tartott, több tucat embert - köztük újságírókat - visszatartottak a hatóságok attól, hogy elhagyják az épületet, közölte az MTI.

Az "Egyesült Demokraták" találkozóján több ismert ellenzéki politikus felszólalt volna, többek között Ilja Jasin, az egyik moszkvai kerület fiatal ellenzéki polgármestere.

A hatósági fellépés indoka egyelőre nem ismert.

Az oroszországi ellenzék visszatérő panasza, hogy a biztonsági szervek súlyosan jogsértő módon akadályozzák a szabad gyülekezést. Az elmúlt időszakban a hatalom többször is meghiúsította, hogy máskéntgondolkodók összegyűljenek, összejöveteleket szervezhessenek.

Oroszországban ősszel parlamenti választásokat tartanak. Az Egységes Oroszország kormánypárt szeretné megőrizni kétharmados többségét az orosz parlament alsóházában.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés