Ukrajna | 2021. 03. 12. – 12:55 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Az ukrajnai Ternopilban a karantént megsértő intézményektől el kell zárni a vizet, a fűtést és más hálózatokat.

Ezt a város polgármestere, Szerhij Nadal jelentette ki március 12-én, pénteken egy videoüzenetben – írja a Korrespondent.net hírportál. 

A közelmúltban a szabályozó hatóságok az üzleti vállalkozások által elkövetett jogsértésekről számoltak be

- magyarázta Nadal.

"Különösen a szórakoztató intézmények, az éjszakai szórakozóhelyek szegik meg a karantén követelményeit, ezáltal a fertőzés terjedésének veszélyét keltik" - mondja a polgármester.

A városi rendvédelmi tisztviselőket arra utasították, hogy erősítsék meg a karanténkorlátozások betartásának ellenőrzését.

"És ha szükséges, azoknak az intézményeknek, ahol bebizonyosodik, hogy munkájuk hozzájárul a fertőzés terjedéséhez, ha nem veszik figyelembe az ajánlásokat,

a vízellátás, a szennyvíz, a hő és más hálózatok lekapcsolásáról lesz szó”

- foglalta össze Nadal.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a járványhelyzet romlása miatt Kárpátalján lokálisan szigorítják a karantén korlátozásokat. A világjárvány kezdete óta Kárpátalján március 10-én regisztrálták a legtöbb halálesetet – 20 kárpátaljai nem tudta legyőzni a fertőzés okozta szövődményeket.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy csaknem 13 ezer új koronavírus-fertőzöttet jegyeztek fel Ukrajnában. Ugyanakkor a pandémia kezdete óta 1 214 876 ukrán felépült (előző nap - 4630), és 27 915 ember halt meg (előző nap - 230).

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés