Ukrajna | 2021. 03. 12. – 15:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Ukrajnában a következő lezárás súlyos gazdasági következményekkel jár, függetlenül annak formájától – mondta el Andrij Novak, az Ukrán Közgazdászok Bizottságának vezetője.

"Az esetleges korlátozások bevezetése meglehetősen súlyos gazdasági következményekkel jár, elsősorban a kis- és középvállalkozások számára, a szolgáltató szektorra nézve, amelyben elsősorban a kis- és középvállalkozások működnek.

Természetesen ez tükröződik jövedelmük csökkenésében, a munkavállalók foglalkoztatásában.

Bármely korlátozás gazdasági következményei közvetlenek és azonnaliak, bárhogy is nevezzük őket – lezárás, karantén vagy rendkívüli állapot, ahogyan ezt néhány országban gyakorolják" - mondta Andrij Novak, akit a Golos.ua idéz.

A szakértő szerint Ukrajnában idén előbb-utóbb bevezetik a lezárást.

A koronavírus-járvány terjedésének orvosi aspektusától függünk, de fel kell készülnünk a legrosszabbra, a lezárás valamilyen formájára, amely nyilvánvalóan még ebben az évben vár ránk – összegezte Andrij Novak.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a járványhelyzet romlása miatt Kárpátalján lokálisan szigorítják a karantén korlátozásokat. A világjárvány kezdete óta Kárpátalján március 10-én regisztrálták a legtöbb halálesetet – 20 kárpátaljai nem tudta legyőzni a fertőzés okozta szövődményeket.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy 568 új koronavírus-fertőzési esetet regisztráltak Kárpátalján. A pandémia kezdete óta összesen 33 553, míg az elmúlt nap folyamán 303 beteg felgyógyult a kórból. 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés