Magyarország | 2021. 03. 12. – 16:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

A regisztrálás és az oltás az egyetlen út, amely kivezet a mostani nehéz helyzetből - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban a koronavírus-járványra utalva.

A kormányfő kifejtette: kevesebb, mint 24 órát töltöttek Izraelben,

fontos tárgyalásokat folytattak, "erről majd máskor".

Izraelben láthatta az újrainduló, járvány utáni élet jeleit, láthatta a teraszokat, a kinyitó éttermeket, a nekilendült gazdasági életet - közölte, írja az MTI.

Hangsúlyozta: az eszköz, amellyel mindezt elérték, az oltás, a vakcina. A regisztrálás és az oltás az egyetlen út, amely kivezet a nehéz helyzetből - tette hozzá.

A miniszterelnök kiemelte: "Izrael állam világbajnoki címre tör", a leginkább átoltott ország ma a világon.

Azt mondta: "mi is szeretnénk előkelő helyet elérni Európában", de ehhez az kell, hogy vakcinaszállítmányokat szerezzenek, az állampolgárok pedig akarjanak kikerülni ebből a nehéz helyzetből, ami a regisztrációval és az oltással lehetséges.

"Ez a jeruzsálemi út leckéje" - zárta szavait Orbán Viktor.

Korábban hírt adtunk arról, hogy 9011-gyel nőtt a koronavírus fertőzöttek száma Magyarországon. Eddig 1 229 827 embert oltottak be Magyarországon, közülük 351 694-en már a második oltást is megkapták.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy orosz és kínai vakcinát is gyárt majd Szerbia. Májustól Szerbiában is gyártják az orosz Szputnyik V vakcinát, ezzel a nyugat-balkáni ország lesz az első európai állam, amely az orosz koronavírus elleni oltóanyagot előállítja és exportálja.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!


Hirdetés