MTI

| 2021. 03. 12. – 19:00 | Nigéria |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Elnöki engedélyt kaptak a biztonsági erők Nigériában arra, hogy bárkire tüzet nyithatnak, aki engedély nélkül tart AK-47-es gépkarabélyt.

Muhammadu Buhari államfő azért hozta a rendeletet, mert a 214 millió lakosú országban egyre romlik a közbiztonság, mind gyakoribbak a fegyveres incidensek, tömeges emberrablások, melyek során a bűnözők zöme Kalasnyikov karabélyt használ - írja az MTI.

Ennek egyik bizonyítéka számos videó, amelyen bűnözők büszkén ráznak kezükben AK-47-es gépkarabélyt. Ugyanakkor - az elnöki hivatal közlése szerint - az országban csakis a biztonsági erők rendelkezhetnek ilyen fegyverrel.

A fegyvereket nagyrészt Afrika északi részéről csempészik az országba.

Decemberben 300 fiút raboltak el fegyveresek egy iskolából, februárban 300 lányt. Utóbbiakat hamar elengedték, ám a fiúkról azóta sem tudni.

A lányok elrablásával egyazon napon ismeretlen fegyveresek legkevesebb tíz embert meggyilkoltak egy nigériai bányásztelepen, mintegy száz másikat pedig elhurcoltak Zamfara tagállamban. Sorsuk azóta is ismeretlen.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy terrorista lehetett a svédországi baltás merénylő. Szerda este nyolc embert megsebesített egy férfi a svédországi Vetlanda nevű település központjában.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy pokolgépes támadás ért egy koronavírus-tesztközpontot Hollandiában. A rendőrség közölte, hogy emberi sérülés nem történt.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!