Kárpátinfo.net


Megosztás

Magyarországon „oltakoznak” az „ukrán” nyugdíjasok?; Vállalkozók zárták le a Bukovelhez vezető utat, az üdülőhely bezárását követelik (Fotó, Video); Második világháborús aknát találtak Gáton; Razumkov a kettős állampolgárságról: engedélyezése esetén több lenne a kár, mint a haszon; Felmérés: Minden második ukrán ellenzi a kettős állampolgárság bevezetését. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. március 11-én.

Magyarországon „oltakoznak” az „ukrán” nyugdíjasok?

A Demokratikus Koalíció (DK) frakcióvezető-helyettese szerdai, online sajtótájékoztatóján azt nyilatkozta, hogy tudomásuk szerint élénk a forgalom a magyar–ukrán határon. A határátkelőhelyeken többségében a külföldi munkavállalók miatt van hosszas várakozási idő.

Vállalkozók zárták le a Bukovelhez vezető utat, az üdülőhely bezárását követelik (Fotó, Video)

Március 11-én Ivano-Frankivszk megye vállalkozói lezárták a Bukovel síközponthoz vezető utat. Az helyiek az üdülőhely bezárását követelik. Lyudmila Klimcsuk, a SaveFOP - Ivano-Frankivszki mozgalom képviselője szerint Ivano-Frankivszk, Kalus, Dolina és Kolomija középvállalkozásainak képviselői vesznek részt az akcióban.

Második világháborús aknát találtak Gáton

A második világháborúból visszamaradt veszélyes robbanóeszközt találtak Gáton március 9-én. Az eset következtében szerencsére senki nem sérült meg.

Razumkov a kettős állampolgárságról: engedélyezése esetén több lenne a kár, mint a haszon

Ukrajnában egy állampolgárságnak kell lennie, ellenkező esetben negatív következmények lehetségesek – jelentette ki Dmitro Razumkov, a Legfelső Tanács elnöke. „A személyes véleményem szerint egy állampolgárságnak kell lennie” – hangsúlyozta.

Felmérés: Minden második ukrán ellenzi a kettős állampolgárság bevezetését

Az ukrán polgárok csaknem fele (46%) ellenzi a kettős állampolgárság engedélyezését. A nők (45%) és a férfiak (48%) egyaránt ellenezték a kettős állampolgárságra vonatkozó engedély megadását. A fiatalok 14%-a, a 60 év feletti polgárok 1%-a nehezen válaszolt a kérdésre.